Hangi malzemelerle heykel yapılabilir?
Mümkün olduğunca ilgi alanımızla ilgili makaleleri takip etmenin faydalı olduğunun farkında olanlardanım. Birçok yeni bilgiye ve güncel bilgiye bu şekilde ulaştığımı biliyorum. Tabi ki bu herkesin bildiği ama unuttuğu bilgilerden. Unutulan ya da tozlanan bir bilgiyi de hatırlatmak bir tüyodur. Bir tüyo bir çok fayda sağlayabilir…
Derleme tadında hazırlanmış olan bir makalede heykel üretiminde kullanılan malzemelerden bahsedilmiş. Pr.Dr. Mutluhan Taş (Selçuk Üniversitesi) ve Dr. Abdullah Gümüş (Iğdır Üniversitesi) bu derlemeyi kaleme almışlar. Tabi ki biz yazımızda ilaveler yapacağız. Günümüz Heykel Uygulamalarında Malzeme Çeşitliliği başlığı ile kaleme alınmış olan makale de ki birbirinden farklı malzemede üretilen heykeller şu şekilde sıralanmış;
- Taş Heykel
- Bronz Heykel
- Kil Heykel
- Ahşap Heykel
- Metal Heykel
- Silikon Heykel
- Plastik Heykel
- Mermer Heykel
- Beton Heykel
- Alçı Heykel
- Hayvansal Kaynaklı Heykel (Balina kemiği, fil dişi vb.)
- Kayaçlanmış Malzemeden Yapılan Heykel (Tuz Taşı)
Tüm bunlara ilaveten benim aklıma gelenler de şu şekildedir. Katkı olması adına yazıyorum sadece;
- Kompozit Heykel (Fiberglass, karbon fiber): Elle yatırma yöntemi ile yapılır. Bir dönem karabük üniversitesi Pr.Dr. Kerim Çetinkaya’nın öğrencileri bu yöntemle bir çok heykel üretmişlerdir.
- Bal mumu Heykel
Warning! Bu sitedeki herhangi bir içerik tamamen Business.Blog by sametsahin.com.tr ‘ ye aittir. www.sametsahin.com.tr bağlantısını aktif link olarak kaynak göstermek şartı ile copy+paste yapabilirsiniz. Site içeriği DMCA® tarafından tescillendi ve korunmaktadır. Aktif link şeklinde kaynak göstermeden alıntı yapmak etik yayın kuralları ile bağdaşmamakla birlikte ilgililer hakkında “5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Kapsamında” suç duyurusunda bulunulacaktır.